Wat is Payrolling?

Payrollen is het overdragen van het juridisch werkgeverschap aan een payroll-aanbieder. Dat kunt u doen met al uw medewerkers, of alleen met de ‘flexibele schil’.

De dienstverlening van een payroll-aanbieder gaat veel verder dan die van bijvoorbeeld uw accountant, die alleen de salarisadministratie voor u doet.

Wij nemen alle juridische en administratieve handelingen rondom verloning en werkgeverschap van u over. Ook bij ziekteverzuim draagt u vanaf de eerste ziektedag geen kosten meer voor de zieke medewerker en zal Soldij zorg dragen voor een juiste begeleiding en re-integratietraject van uw zieke medewerker, zoals omschreven in de Wet Verbetering Poortwachter.

U ontvangt periodiek een overzichtelijke factuur. Facturen van instanties als UWV, de belastingdienst, de Arbodienst en instanties voor pensioen- en verzuimverzekeringen behoren hiermee tot het verleden. Zo ook extra hoge personeelskosten in de periode dat het vakantiegeld uitbetaald dient te worden.

Zo weet u als ondernemer precies wat u kwijt bent aan personeelskosten zonder verrassingen achteraf.

Als werkgever blijft u verantwoordelijk voor het aansturen van uw personeel. U bepaalt de hoogte van het salaris, het aantal te werken uren, een bonus wel of niet, u doet de beoordelingsgesprekken en regelt alle andere zaken die van belang zijn voor het functioneren van uw medewerkers op de werkvloer.

Voor uw werknemers verandert er dus in feite niets. Er staat alleen een andere naam boven hun loonstrook en zij hebben de beschikking over onze deskundige helpdesk.

Personeel is uw grootste kapitaal. Daar gaan wij zorgvuldig mee om. Daarom is de juiste keuze van een payroll-aanbieder belangrijk. Soldij voldoet aan alle eisen van zorgvuldigheid en beschikt over alle relevante certificeringen in de branche.
Soldij is daarnaast een professionele payroll-aanbieder, die u alle vormen van maatwerk kan bieden. Zekerheid voor u en zekerheid voor uw medewerkers.